☰ Menu

Vizeler Yardım Merkezi
+90 232 425 4943

Etiyopya Vizesi Nedir - Etiyopya Vizesi Nasıl Alınır - Etiyopya Vizesi Etiyopya Neler Gerekir

 

Etiyopya

Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya’nın resmi adı Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’dir. Diğer adı Etyopya’dır. Doğu Afrika’da Afrika Boynuzu’nda yer almaktadır. Başkenti AddisAbaba ve anlamı halk dilinde yeni çiçektir. Etiyopya Afrika kıtasının ikinci en kalabalık ülkesi konumundadır. Avrupa sömürgesinden kurtulmuş ve bağımsızlığını ilan eden 2 ülkeden biridir. 1933 yılında Eritre’nin yapılan oylama ile bağımsızlığını ilan etmesi sonucu Kızıldeniz ile olan bağlantısı kesilmiş ve tamamen bir kara ülkesi olmuştur.

Etiyopya Vize İstiyor Mu?

Türk vatandaşları Etiyopya’ya yapacakları seyahatlerde vize alması zorunludur. Hususi, Umuma Mahsus ve Hizmet Pasaportu olan tüm Türk vatandaşlarının vize almaları şarttır. Siyah (Diplomatik) pasaporta sahip kişiler ise 90 günlük ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur. Bazı ülkelerde geçerli olan sınır kapılarında vize alma uygulamaları Etiyopya’da Türk vatandaşları için geçerli değildir. Başkent AddisAbaba’da Türk elçiliği bulunmaktadır. Etiyopya Elçiliği Ankara’da bulunmaktadır. İstanbul’da ise Etiyopya Başkonsolosluğunun bürosu vardır.

Etiyopya Vize Türleri

Etiyopya’ya seyahat edecek Türk vatandaşları için 3 ayrı vize türü geçerlidir. Bunlar; turistik, ticari ve özel amaçlı vizelerdir. Etiyopya için kapı vizesi kaldırılıp yerine elektronik vize uygulamasına geçilmiştir.

Etiyopya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türk vatandaşları Etiyopya’ya yapacakları seyahat öncesinde belirlenen vize başvuru şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Kapı vizesi geçerli olmadığından öncesinden vize başvurusu yapılması gerekir. Bunun için aşağıda belirttiğimiz gerekli evrakları vize başvuru acentelerine ya da Etiyopya konsolosluğuna iletmeleri gerekir.

Etiyopya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Pasaport: Vize bitim tarihinden itibaren geçerli en az 6 ay devam eden pasaportlar geçerlidir.

Fotoğraf:6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf,

Etiyopya Vize Başvuru Formu: Etiyopya konsolosluk temsilcilerinin sizin hakkınızda detaylı bilgiye ulaşabileceği formdur. Eksiksiz ve gerçeği yansıtmayan bilgilerin olması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz reddedilir.

Etiyopya Ankara Elçiliği temsilcileri tarafından onaylanmaktadır.

Otel ve Uçak Rezervasyonları: Etiyopya’ya giriş yapabilmek için mutlaka AddisAbaba Uluslararası Havalimanı’nı kullanmanız gerekir. Aksi takdirde ülkeye giriş yapamazsınız.

Gidiş – dönüş uçak biletleriniz ve kalacağınız otelin rezervasyon bilgilerini öncesinde konsolosluğa iletmeniz gerekmektedir.

Banka Hesap Bilgisi: Etiyopya’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının banka hesaplarında günlük Etiyopya Ankara Elçiliği’nin belirleyeceği meblağı bulundurmaları gerekir.

Yapılması Gereken Aşılar: Difteri, Tifo, Hepatit A, Hepatit B,Tetanos, Kolera gibi aşıların Etiyopya'ya gitmeden önce yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Sağlık sigortası: Uluslararası geçerliliği olan

Seyahat Sağlık Sigortası yapılması ve evraklar arasında teslim edilmesi gerekmektedir.

Çalışan Vize Başvurusu Etiyopya’ya seyahat etmek isteyen çalışan Türk vatandaşlarının, Türkiye’de bir firmada çalıştığını gösteren SGK hizmet dökümünü Etiyopya Vize Başvuru Formu’na eklemeleri gerekmektedir.

İş Yeri Sahibi Vize Başvurusu: İşyeri sahibi Türk vatandaşları Etiyopya vizesi alabilmeleri için, Ticari sicil ve gazete kaydı, imza sirküleri ve şirket bilgilerini vize evrakları içerisinde bulundurmaları gerekir.

Ticari amaçlı yapılacak seyahatler öncesinde Etiyopya Dışişlerinden onay alınması gerekmektedir.

Etiyopya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Etiyopya Vize Başvuru Formu’nda ki evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz dâhilinde 2 gün içerisinde vize işleriniz tamamlanabilmektedir.

Fakat konsolosluğun yoğunluğuna ve seyahat edeceğiniz tarihlere göre ( tatil dönemleri ) 15 gün öncesinden vize başvurunuzu yapmanızda fayda vardır.

**Etiyopya Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine başvurmalısınız.